Könyvtár
Udvartartás
  • Közzétéve:
  • 2013. július 17.
  • Szerző:

    Mentálcsavar

  • Hozzászólások:

    0

– hangulatkeltő leírás a VII. Mentálcsavar Tábor MAGUS rendezvényéhez –

Mondják, férfi a férfiak között az, ki szép szóval egy asszony könnyét fölszárítja, ajkát mosolyra görbíti s még azon órában szerelmét elnyeri. Mondják ezt néhányan, persze a leghangosabban a dalnokok, s közöttük is akad egy-kettő, ki úton-útfélen ezt emlegeti.

Arilien pontosan ezek közül került ki; életét szebbnél szebb nők könnyei és karjai között töltötte, mikor éppen nem magas hangon trillázó fuvolájával bájolta következő, órákra szóló szerelmét. A szépek népébe tartozó sudár férfi asszonyszívek százait lágyította már meg, s törte össze épp oly könnyedséggel s eleganciával.

Az udvartartás tagjai között viszont nem volt ily nagy sikere; Rol és Mol, a törpe zsonglőr-pár eleve nem érdekelték, a tudós-térképbúvó Harveltől igyekezett távol tartani magát – ki tudja, a kyr miféle ősi titkokat hozott magával sötét hazájából, ami miatt népét ott meg nem tűrték – és a szintén törp mesemondó Ries hosszú szakálla is a távolságtartásról győzte meg.

Mindezeket kizárva máris csupán három tagja maradt az udvartartásnak, akikkel foglalkoznia érdemes lehetett. Bár mindhárman nők voltak, szépek és vérükben is csörgedezett valamicske a tiszta természetből, mégsem tudott közelebb kerülni, csupán egyhez.

A sokat tapasztalt kötéltáncosnő, Calerya könnyedén küldte el minden alkalommal melegebb éghajlatra; hogy megsavanyodott mint a soké állni hagyott kumisz s azért, vagy tapasztalata intette óvatosságra, az már nem sokat számított ilyen szempontból.

Lyliaig még nem is volt ideje eljutni jóformán; a lány folyton a cselédszálláson vagy a palotában tevékenykedett. Kicsit túl szorgosnak tűnt Arilien számára egyébként is.

Lienna pedig manapság nem sok élvezetet okozott már; az első alkalom után visszamenekült sólymaihoz s mint a tüzet, úgy kerülte még a találkozás lehetőségét is. Kár, pedig vörös hajkoronája akár kiemelkedő szépséggé is varázsolhatta volna…

(rhea)

Nincs hozzászólás
Szólj hozzá!