Könyvtár
Negyedik kör: A pénz rabjai
  • Közzétéve:
  • 2015. július 22.
  • Szerző:

    Mentálcsavar

  • Hozzászólások:

    0

Nyilvánosságra került a hangulatkeltő iromány a tábor pénteki napjának Shadowrun versenyére.

 

Hely: Dante Pokla; Seattle, UCAS
Időpont: 2075. szeptember 24.
a vadászokkal 17:00-ra megbeszélt találkozó előtt

A Pokol Seattle egyik legnépszerűbb szórakozóhelye, ahol a vendégek némelyike nem csak a legmagasabb minőségű elektronikus- vagy élőzenét és jó hangulatot, hihetetlen vizuális megoldásokat és felejthetetlen látványvilágot, esetleg alkalmi partnereit vagy azok elérhetőségeit viheti magával. Az élelmes kevesek gyakran itt, a Pokol kilenc körének valamelyikében beszélik meg alkalmi üzleti kapcsolataik részleteit. Kisebb-nagyobb befektetések, cégek és alapítványok sorsa dől el itt, no meg tekintélyes mennyiségű nujen vándorol egyik számláról a másikra, vagy épp kézből kézbe.

A pultnál dolgozók Teodorként ismerték a lilásan csillanó, sötéthajú, keleties vonású tündét, aki személyesen foglalta le 24-ére a negyedik kör egyik hangszigetelt, kívülről pedig egyirányú tükörfallal elkerített asztalát. Egy órával minden vendége előtt érkezett sötétbordó zakóban még azelőtt, hogy a Pokol kinyitott volna a nyilvánosság előtt. Áfonyacidert rendelt és várt, az asztal mellett található virtuális hozzáférési pontra csatlakozott és a Mátrixon keresztül hívások, üzenetek tucatjait bonyolította le.

Ellenőrizte, hogy kapcsolatai részéről minden készen állt. Megbizonyosodott róla, hogy a találkozóra kik hivatalosak. Átfutotta az üzletfeleiről szóló jelentéseket, véleményeket, elhatározta a stílust, amiben beszélni fog majd velük. Aggodalmasan hallgatta meg a hangüzenetet, miszerint az ügynökei között legalább egy lesz, aki elárulja majd és még most sem tudja, hogy melyikük. Persze, a kérdés inkább az, melyikük nem; hisz bűnözőkkel készült paktálni.

Gondoskodott a Virtuális Valóságban megjelenített perszónájáról is azok számára, akikre csak így számíthatott. Rendszeres üzeneteket váltott az épületet figyelő testőreiről, a parkolókra, bejáratokra ügyelő lövészekről, hogy értesüljön a vendégek érkezéséről.

 

Végül örömmel konstatálta a hívást, ami biztosította róla, hogy a találkozót jól időzítette. Az egész ügylet célpontja a terveknek megfelelően váltott rakományt Aztlanban, mielőtt az autópályák során keresztül újra elindulna észak felé, Seattle irányba. A Tecnología Verde de Hermosillo biztonsági szakemberei pedig nem vették észre az apró jeladót.

Alapvetően nem is várta volna, hogy egy biológiai fejlesztésekkel, növényoltásokkal és keresztezésekkel foglalkozó, C besorolású középvállalat raktáraiban komoly ellenőrzésre kellene számítania, de miután megtudta, hogy a TVH részvényei kisebb részben az Aztechnology kezében vannak, a biztonság kedvéért elég sok pénzt beleölt abba a jeladóba.

A szállítmánynak ráadásul olyan lesz a fizikai biztosítása, ami indokolttá teszi, hogy az egyszerű motoros bandáknál komolyabb tűzerőhöz és taktikai lehetőségekhez forduljon.

 

Végül minden kommunikációt és dokumentumot lezárt, amikor már csak félóra volt a találkozóig. Innentől már várhatta, hogy megfigyelik, megpróbálják kideríteni a titkait és neki nem állt szándékában mindent felfedni.

Ha megtenné, bizonnyal nem találna megfelelő embereket a feladatra…

Nincs hozzászólás
Szólj hozzá!