Könyvtár
Miért kalandozók borító
Miért kellenének éppen kalandozók?
  • Közzétéve:
  • 2015. március 23.
  • Szerző:

    Mentálcsavar

  • Hozzászólások:

    1

Ugyan az LFG szervezte MAGUS rendszerfejlesztő pályázat lezárult és céljaiban, értékelésében alapvetően különbözik mindattól, amit mi Mentálcsavarként szeretnénk csinálni, az egyik pályaműben találtunk egy nagyon jó koncepciót arra, hogy miért van szükség Yneven a kalandozókra.

“Ynev uralkodói és hadvezérei – tudatában annak, hogy a háború, különösen a mágia alkalmazása miatt mennyire elfajulhat és mekkora pusztítással jár, némileg húzódoznak a nyílt összecsapásoktól, (… ám) a “nem hagyományos” hadviselés – orgyilkosságok, diverzáns akciók – ha sikeresek, akkor akár el is dönthetik egy-egy konfliktus folyását, akár még annak kifejlődése előtt is. Ugyanakkor egy-egy ilyen akció végrehajtására képes emberek képzése idő és pénzigényes, ráadásul a siker sohasem garantált. (…)
Ekkor merül fel a szabadúszó specialisták (zsoldosok, kalandorok, kalandozók) felbérlése. Ilyenkor nagy kérdés a megbízhatóság és a letagadhatóság. (…)
Itt jönnek a képbe a felhajtók és a fejvadászklánok – az előbbiek laza hálózata egész Ynevet beszövi, a felhajtó neve (jó esetben) garancia arra, hogy a felbérelt szakemberek teljesítik a fenti feltételeket.
A fejvadászklánok (…) készpénzért vagy szívességekért a saját, jól képzett embereit bocsátják a megbízó rendelkezésére, esetenként úgy, hogy a megbízási lánc okán a végrehajtók nem is tudják ki és miért akarja, hogy ők ott és azt csinálják amit. (…)
[Emiatt] a kezdő kalandozó (tehát a JK-k) általában valamely szervezet tagjaiként, de legalábbis egy-egy felhajtó istállójában kezdi pályafutását. Alyr Archon például – bár sokat tett azért, hogy ez ne derüljön ki – Doran titkosszolgálatában állt egész kalandozókarrierje során.
Az esetleges kudarc, sőt időnként siker esetén a “célpont” nem feltétlenül fog a kalandozókon bosszút állni vagy példát statuálni. (…) Bevett és viszonylag gyakran gyakorolt szokás, hogy az akció közben elfogott fejvadászokat vagy kalandozókat visszaszolgáltatják a klánjuknak vagy a felhajtónak (esetleg előtte némi kényszerpihenővel sötét és zárt helyeken, netán – akinek van rá vajákosa – átírt vagy kitörölt emlékezettel).”
(KLM: ZŐD Kódex, A kalandozók)

És mindezt minek írtuk le?

Mert mi is ezt a koncepciót valljuk, így tekintünk rátok, mint játékos karakterekre a Mentálcsavar MAGUS-versenyeinken.

Vagyis elvárjuk, hogy a karakterek különleges helyzetekben, akár távoli, egzotikus helyeken is bevethető, jól képzett, veszedelmes – de letagadható – erőforrások legyenek. Mindamellett, hogy szépen kialakított, személyiséggel rendelkező, valóban élő karakterek. Megoldhatatlan? Szerintünk nem :).

A kalandjainkat és értékelésünket mindenesetre ezeknek megfelelően tervezzük, így a csapatok ötletelésénél és a személyes motivációk kialakításánál a fentieket mindenképpen célszerű figyelembe vennetek!

Nézzetek rá az idézett dokumentumra az eredeti helyén, az LFG.HU hasábjain

Egy hozzászólás
Szólj hozzá!