Mi a szerepjáték?

Hobbi, játék, közösségépítés, személyiségünk fejlesztése, interaktív mese és még sok minden más egyben, avagy mi is a szerepjáték?


Megannyi oldal foglalkozik annak a kérdésnek a megválaszolásával, melyet oly sokan szegeztek már nekünk az évek alatt.

Példának okáért a kedvenc forrásunk a Wikipedia vonatkozó cikke, mely hosszú és egészen jól kifejtett választ ad a felmerült kérdésre. Mi magunk is írtunk már hosszabb-rövidebb ismertetőket, helyenként újságok lapjain is megjelent velünk interjú ennek a témának a boncolgatásáról… Most viszont szeretnénk kicsit bővebben kifejtett válaszokkal is szolgálni, saját szemszögünkből.

 

Miért, miben más ez, mint az eddigi leírások?

A Klub fennállása óta több száz rendezvény és projekt lebonyolításán vagyunk túl – ezek gyakorlatilag mind kapcsolódtak az asztali szerepjátékos közösség összefogásához, a szerepjátékos kultúra közvetítéséhez és fejlesztéséhez.

Ennyi rendezvény és idő alatt több dolgot is megfigyeltünk, melyek közül talán a legfontosabb az volt, hogy a többi magyar klubhoz képest kicsit máshogyan gondolunk kedvenc hobbinkra. A sajátosságok, melyeket a szervezések és úgy egyáltalán, működésünk kialakítása során a Klub sajátjaivá tettünk ebből fakadnak főleg.

Ezen az oldalon, a következő cikkekben ezen tapasztalataink mentén kínálunk válaszokat a témában.

Mivel sok-sok ideje ez az első hasonló kezdeményezésünk, nagy izgalommal várjuk a fejleményeket. Kérünk ezért Téged kedves olvasó, visszajelzéseddel adj hangot véleményednek, amikor csak úgy érzed!