Könyvtár
VIII. Mentálcsavar Tábor: hangulatjelentés
  • Közzétéve:
  • 2014. július 31.
  • Szerző:

    Mentálcsavar

  • Hozzászólások:

    0

 – Beszámoló a VIII. Mentálcsavar Táborról –

Vasárnapi közös kép

Haverok, buli… szerepjáték. Röviden, három szóban a Mentálcsavar Tábor lényege ennyi volt, de persze érdemesebb volna picit hosszabban megemlékezni erről az öt napról. Az alább következő beszámoló kísérletet tesz egy minél átfogóbb összegzésre; statisztikai jellegű adatokkal, képekkel, illetve a M.A.G.U.S. verseny nyerteseivel is találkozhattok a következőkben. Jó szórakozást és ezúton is köszönjük érdeklődéseteket!

Számszerű adatok

Mindenek előtt vessünk egy gyors pillantást a számszerű adatokra a tábor kapcsán:

VIII. Mentálcsavar Tábor (2014) – inforgrafika

M.A.G.U.S. verseny

Ahogy ebből a rövid összegzésből is látható; legnépszerűbb versenyünk idén is a M.A.G.U.S. verseny lett. Igaz, csupán három csapat versenghetett a különböző címekért, de a megmérettetés ettől nem lett kisebb volumenű; a modul hossza lehetővé tette a több napig tartó játékot, mellyel többen éltek is.

A modul maga egyébként elérhető honlapunkon minden kiegészítőjével (hanganyag, térképek, címerek, eseményvázlat, karakteralkotás… stb.) és az előző és következő tábori modulok által alkotott Próbák Trilógia középső része (végleges címe: Vilminus Próbája). Az ezzel kapcsolatos játékosi és mesélői értékeléseket még gyűjtjük, ám a későbbiekben nem kizárt, hogy ezeket is publikálni fogjuk.

Készül a modul...

Készül a modul…

A modulhoz külön, játék felett is kijátszott megnyitót terveztünk, illetve a díjazást idén is a mesében fontos szerepet játszó szimbólumok köré szőhettük, hála Forján Valentin (Lorin) barátunk áldozatos segítségének. Ezúton is köszönjük neki és a segédanyagokkal hozzájárulóknak (Magyar Gergely, Hajdu Lajos (Uno)) segítségüket!

Díjak a jobb időket is látott asztalon...

Díjak a jobb időket is látott asztalon…

A díjazottakról

Természetesen idén is díjaztuk a kiváló teljesítményt. A díjazottakról, röviden:

Különdíjra érdemesnek találtuk az Aquir Zokni csapat egyetlen kezdő játékosát, Sztancs Ágit kiváló játékteljesítménye okán. Megoldási javaslatai, sok esetben ötletessége és jegyzetei nem egyszer segítették meg csapata előrehaladását, így mesélői és pontozói megítélés szerint is érdemessé vált díjazásra.

Csapatdíjunkat idén a Makka Team vitte el, hiszen – a tőlük egyébként már megszokott módon – kiváló összjátékkal dolgoztak a modul nem csupn túlélésén, de megoldásán is. Ezúton is gratulálunk tehát a csapattagoknak (Somlyai Róbert, László Tibor, Berényi Attila)!

A legjobb csapat és mesélőjük, Uno

A legjobb csapat és mesélőjük, Uno

A második legjobb szerepjátékos helyezését Schönstein Sándor (Ash) vihette el idén az előző évben már megismert karakterével. Kalandmestere, Magyar Gergely már az értékelés első perceiben felvetette nevét, így helye megkérdőjelezhetetlen volt.

Második legjobb játékosunk örül díjának - legalábbis reméljük :)

Második legjobb játékosunk örül díjának – legalábbis reméljük 🙂

 A legjobb szerepjátékos címének idén László Tibor örülhetett; kiváló játékával mesélőjét nem volt nehéz lenyűgöznie, így díjunkat méltán vitte el.

A legjobb játékos és díjai

A legjobb játékos és díjai

A nyerteseknek ezúton is gratulálunk, de a többiek se csüggedjenek; októberben várható a következő M.A.G.U.S. verseny, melyen ismét lehetőség nyílik a fenti címek elnyerésére. 🙂

Egyéb játékok

Természetesen érdemes megemlékezni arról is, hogy megannyi másik játékrendszer kipróblására is adódott lehetőség a táborban. Ezek közül központi jelleggel a Call of Cthulhu (A modul írója: Ficskó), Shadowrun (A modul írója: Lord Rufus) és Dark Heresy (A modul írója: Enyedi Marci) kalandok szerepeltek. Emellett több, kisebb felütésű szerepjátékos mese és megannyi társasjáték és egyéb közös program is nagy népszerűséggel szerepelt, az alábbi képek csak átfogó jelleggel igyekeztek ezekről tudósítani…

Szalonnasütés szalonna nélkül - idén mindenre elszánt kalandozók gyűltek össze

Szalonnasütés szalonna nélkül – idén mindenre elszánt kalandozók gyűltek össze

A közös étkezéseket is mindig volt, aki vidámmá tette :)

A közös étkezéseket is mindig volt, aki vidámmá tette 🙂

Bang és Munchkin: két játék, melyek nélkül nem csinálunk több tábort

Bang és Munchkin: két játék, melyek nélkül nem csinálunk több tábort

A Tisza idén is népszerűnek bizonyult...

A Tisza idén is népszerűnek bizonyult…

Játékosok mindenhol, mindig

Játékosok mindenhol, mindig

Társasjátékok nagy csapattal

Társasjátékok nagy csapattal

További képekben bővelkedik honlapunk galériája – érdemes megnézni mindet 🙂

Összegzés

A hangulat remek volt, sokan voltunk, de nem túl sokan és az időjárás is (többnyire) nekünk kedvezett. Szervezői szemmel nézve úgy tűnt, hogy mindenki jól érezte magát – ezúton is köszönjük a sok-sok pozitív visszajelzést és igen, természetesen jövőre sem marad el a tábor.

A helyszín tulajdonosai rugalmasak voltak igényeinkkel kapcsolatban, a táj gyönyörű volt, így könnyebb szívvel viseltük el az éjszakai szúnyog seregeket is. Emellett a tábor egyetlen állati résztvevője (egyben a szerepjátékok nagy támogatója), kiskutyánk is állandóan kapott társaságot és elfoglaltságot (külön köszönjük a mindig toleráns és kedves résztvevőknek a simogatás-halmokat nevében is).

Köszönjük, jó volt!

Köszönjük, jó volt!

Mindezek után már csak egy dolog van hátra:

Kiemelt és külön köszönet illeti…

tábori segítőnket, aki idén a Zselé név elnyeréséig emelkedett; polgári nevén Eszenyi Imit. A teljes tábor ideje alatt segített nekünk és a résztvevőknek egyaránt, bármiről is volt szó éppen aktuálisan. Ezúton is, kiemelten és külön köszönjük tehát a hathatós sofőr, szakács, mesélő, szervező, logisztikus, nyájterelő, hírnök… (és még sorolhatnánk) posztok betöltését!

Zselé, a legjobb táborsegítő

Zselé, a legjobb táborsegítő

Mindenki másnak pedig

Csodás nyarat kívánunk és reméljük, hogy az olvasók közül sokan látogatnak meg minket év közben (havi klubnapjainkon vagy nagyobb versenyeinken), illetve a következő nyári táborban!

(Rendezvényeinkről itt tájékozódhattok)

(rhea)