Könyvtár
Útinapló 2. részlet
  • Közzétéve:
  • 2013. július 19.
  • Szerző:

    Mentálcsavar

  • Hozzászólások:

    0

– hangulatkeltő novella a VII. Mentálcsavar Tábor Call of Cthulhu rendezvényéhez –

 

Poros-homokos utcácskák, egy főutca és néhány apróbb út. Beléptünk a városba, a Main Streetre, innen már be lehetett látni szinte az egész települést.

Vegyeskereskedés, szalon, a templom, a sheriff irodája, városháza és posta; ezek elsőre szembe tűntek.

A város nevét viselő tábla mellett elhaladva ugyanannak a háznak ekkor felénk eső oldalán térkép-félét láttunk mázolva; látszottak a távolabbi hegyes-dombos sziklák, melyek körbe ölelték a pingálmány által Big Smokey Valleynek nevezett völgyet, melynek közepén Manhattan is elhelyezkedett.

Egy, kettő, három… nem, négy utca összesen, a nevek elmosódottan felfestve.

Ahogy a kopott ábrát böngésztük, a templom felől halk, de egyre hangosodó hangok hallatszottak. Csakugyan misére érhettünk be; egyre több hang csatlakozott az imádsághoz. Konkrét szavakat kivenni ilyen távolságból nem tudtunk és néhány távoli állatbőgés (marhák vagy lovak talán?) még nehezebbé tette az értést.

Közelebb indultunk hát a templomhoz. Épp a papi imádság végére érkezhettünk; egy hang erőt sugárzó szavait hallottuk, majd sokak mormolását egyszerre és székek recsegését; ekkor állhattak fel. Néhány utolsó szó-foszlány, de ezt már alig hallhattuk a megdörrenő ég zajától.

Néhány perc múlva már zuhogott is az eső.

(rhea)

 

Nincs hozzászólás
Szólj hozzá!