Könyvtár
Újra helyszínelők Tiszalúcon
 • Közzétéve:
 • 2016. május 6.
 • Szerző:

  Mentálcsavar

 • Hozzászólások:

  2

A múltkor beszámoltunk a kellemetlen meglepetésről a táborhelyen. Épp ideje, hogy jöjjenek jó hírek is. Mert van olyan is 🙂

Idén komolyabb változásokra kell számítanunk a táborhelyen.

Ezek közül csak az egyik az, hogy a tábor tényleges ügyvezetése a korábbi tulajdonos fiára száll, akinek konkrét fejlesztési tervei vannak a hellyel és annak felfuttatásával kapcsolatban. Síri Zsolt fejében egy komplett táboroztatási rend fogalmazódott már meg és ha a mostani nyári szezonban tesztelt folyamat beválik, jövőre és azután komoly fejlesztésekre számíthatunk. De most sem maradunk azért újdonságok nélkül.

Az első a holtág. Most még a korábbiakhoz képest is fantasztikusan tiszta a víz és terveik szerint úgy is marad. Folyamatosan törekszenek majd rá, hogy a hínárt és nádat, sást kigyomlálják és így a mólót és környékét vonzó csobbanóvá változtassák.

A második a szállás. Mivel a közös tábori szállások kisebbike teljesen leégett, a legalább a tavalyihoz hasonló számban várt vendégek igényeit új, ideiglenesből véglegessé formált megoldással próbálják kiszolgálni. Például lakókocsikkal. A 2-5 személyes lakókocsikat nagyon szépen, egy tágas tisztás peremén helyezték el és szép külső borítást adtak nekik, ami takaros portává változtatja az egyébként is szépen rendben tartott hálójárműveket. Habár szeretnénk, ha elsősorban a közös szállást töltenénk fel, azok, akik kifejezetten szeparált szállásra vágynak, itt is megtalálhatják számításukat.

tiszaluc-tabori-lakokocsi

A legkomolyabb változás viszont, és ez mindenkit közelről érint és remélhetőleg hozzánk hasonló lelkesedéssel tölt el, a büfé kialakítása. Ahol korábban egy nyitott, kopott nyári konyha volt, most egy kis halsütő büfé lesz, ahol a Holt-Tisza gyümölcseivel és sült kolbásszal várják az éhes gyomrot, sőt, javaslatunkra remélhetőleg lángos is kerül a repertoárba, mire mi oda kerülünk.

A sült ételek mellett legalább olyan fontos (na jó, mind tudjuk, hogy fontosabb), hogy hideg italokkal is szolgálnak majd mindenkinek, aki nem tud vagy akar a reggeli bevásárlások alkalmával itókát zsákmányolni magának vagy nem tudta időben behűteni azt. Alkoholos és alkoholmentes italok várnak minket a rövidek mellett, amiket akár egy ízléses könyöklőn is elfogyaszthatunk. Az árak barátságosak lesznek és jelentősen megkönnyítik az azonnali hideg ital utáni vágyaink kielégítését!

Pluszba mindehhez egy profi kávéfőzővel is kiegészült a tábori géppark, amelynek termését a hétvégén meg is ízleltük – érdemes lesz számolni vele, mert pofátlanul ízletes italt készített nekünk a gép egyetlen gombnyomásra 🙂

 

Ezekre lehet számítani, mint előremutató változások… Remélhetőleg sokan összegyűlünk, akik együtt örülhetnek mindezeknek!

2 hozzászólás
heniki

2016-05-07 06:17:04 Válasz

Jó hírek 🙂 Az átalakított lakókocsik nagyon ötletesek, lehet foglalni egyet?

  Mentálcsavar

  2016-05-07 12:04:30 Válasz

  Semminek nincs akadálya ?) Habár az elsődleges prioritás nyilván a faház sajátnak nyilvánítása lesz!

Szólj hozzá!