Könyvtár
Kazincbarcika éjszaka
  • Közzétéve:
  • 2013. november 12.
  • Szerző:

    Mentálcsavar

  • Hozzászólások:

    0

kazbarc

Előjáték

A sötét, hideg éjszakában egy harminc körüli férfi nézte a téli hóesésben mozgó alakokat. Mivel már odabent nem volt hely, ezért kint szorította forralt boros poharát, ami jóleső melegséget jutatott szikár testébe. Távolabb nehéz, bűzös pára emelkedett fel a csatornák mélyéből, megolvasztva a vegyi üzem szürke ajándékát. Nyolc óra volt még, ám az évszak ezen időszakában hamar esteledett, és nem akart sokáig maradni. Lehajtotta az utolsó kortyot is, s az ajtó felé igyekezve egy hajléktalan esett ki előtte, vörös orra alatt elégedetten motyogott valamit, mielőtt elnyelte volna az éjszaka. Bent rengeteg ember szorongott,a kis 30 négyzetméteres talpalóban. Lerakta poharát, majd kilépve ösztönösen eszébe jutott, egy az interneten olvasott kis verstöredék:

„A nagyravágyó ember
Felépítette modern városát
Sötét falakból, kegyetlen anyagból
Hogy ellenpólusa legyen a Fény Hatalmának”


Elmosolyodott saját balgaságán, és tovább gyorsította lépteit. Az éjszaka árnyalakjai pedig mintha meghallották volna a férfi gondolatait,lassan mozgásba lendültek. Újabb nehéz este várt a Félelem Városának minden élő és halott lakójára…

Részlet a Balla Gergely és társai által készítette, WoD rendszerhez tartozó szerepjátékos kiadványból… A teljes anyag elérhető itt:
Kazincbarcika éjszaka

(rhea, Balla Gergely)

Nincs hozzászólás
Szólj hozzá!