Könyvtár
játékismertető cover d20
Játékismertető: Lasers and Feelings
  • Közzétéve:
  • 2015. október 9.
  • Szerző:

    A Spanyol Inkvizíció

  • Hozzászólások:

    0

Klubhelyiségünkben számos szerepjátékot megtaláltok és kipróbálhattok, melyek között külön gyűjteményben várnak a könnyen és gyorsan tanulható és elkezdhető egyoldalas szerepjátékok. A gyűjtemény egyes darabjainak bemutatására A Spanyol Inkvizíció ügynökei vállalkoztak.

Lássuk a legújabb bemutatót:

A Lasers and Feelings sci-fi rpg, amiben a karakterek a Raptor felderítő hajón szolgálnak. Feladatuk, hogy felfedezzék az űr eddig ismeretlen szegleteit, idegen fajokkal létesítsenek kapcsolatot és megvédjék a Consortiumot az űr veszélyeitől. Ám a vezetőjüket, Darcey kapitányt megszállta egy entitás, ami magát csak Valami másnak (Something else) nevezi, ezért a játékosokra hárul a feladat, hogy a hajót irányítsák, míg Darcey kapitány a gyengélkedőn lábadozik.

Ez lenne a játékban az alap felállás. Nem túl bonyolult, de az egyoldalas játékoknál nem is ez a lényeg.

Mint minden szerepjáték ez is a karakter alkotással kezdődik. Itt a játékosok választanak valamit, ami jellemzi a karakterüket PL.(Robot, Intelligens, Forrófejű, sexy), a hajón betöltött szerepét és egy számot, amely az értékeiket meghatározza, ez 2-től 5-ig terjed. Minden karakter 2 darab értékkel rendelkezik az egyik a Laser (logikus gondolkodás, nyugodtság, racionalitás, technológiák) és Feelings (Ösztönök, Diplomácia, Szenvedélyek) ezeket a választott szám befolyásolja. Ez a szám minél magasabba a karakter annál jobb a Lazer-ben minél alacsonyabb annál jobb a Fellings-ben.

(A játék rendszere D6-okat használ és két fajta dobás létezik Laser amiben a karakter értéke alá kell dobni és Feeling amiben az érték felé)

Ezt követően választanak a hajójuknak egy erősséget és meg egy gyengeséget és indulhat is a játék.

A maga játék nagyon könnyed hangvételű és gyorsan elsajátítható, és egyáltalán nem bonyolult. A koncepcióban, kaland generátorban és az illusztráción is érződik a Star Trek hangulat szóval, ha valami hasonlót keresel, akkor élvezni fogod. Viszont ha nem vagy rajongója a Sci-fi műfajának, akkor Scrolls and sword néven létezik egy Fantasy változata.

Összegzésben én bárkinek tudom ajánlani, akik a régi űr operákhoz hasonló hangulatú játékot keresnek kevés szabállyal, vagy csak valami könnyedebb játékra vágyának.

Nincs hozzászólás
Szólj hozzá!