Könyvtár
Börtön a legveszedelmesebb varázshasználóknak
 • Közzétéve:
 • 2010. május 15.
 • Szerző:

  Mentálcsavar

 • Hozzászólások:

  3

Első hangulatkeltő és háttérismertető hír
A 2. Árnyak sodrásában Shadowrun-versenyre

Az UCAS kormánya ezúttal egy elsősorban mágikusan aktív bűnözők számára épült büntetésvégrehajtási intézmény létrehozásáról döntött. Az épületegyüttes tervezésére kiírt pályázatot az Ares Macrotechnology mágusok ellen végrehajtott hatékony csapásmérő zsoldosairól ismert egyik leányvállalata, a MystickWard Inc. nyerte meg. A pályázat érdekessége, hogy a börtönt nem a szoros értelemben vett kontinentális UCAS-területre, hanem az Antarktiszra tervezik, hiszen felméréseik szerint itt található a világon a leginkább permanensnek tűnő bizonytalan, fluktuáló mana, amely kiszámíthatatlanná teszi a varázslást és az idézést mindenki számára. Michael O. Read, a Mytick Ward börtönének főmérnöke csoportjával együtt a következő hónapban indul az Antarktiszon található Scott-Amundsen UCAS-bázisra, hogy onnan a legtávolabbi UCAS-támaszpontra, a Walker-8-ra utazva annak közelében megkezdjék a pályázathoz már korábban elvégzett előkészítő vizsgálatok és terepszemle elmélyítését. A börtön első foglya a magát Firestarter néven nevező tünde ámokfutó lesz. A nő bizonyítottan felelős 1 472 ember haláláért és 6 345 000 nujen állami kár okozásáért. Kétéves hírhedtsége alatt többször került rács mögé, de eddig mindannyiszor megszökött a legjobban őrzött börtönökből is, egyelőre tisztázatlan Tir Tangire-i kapcsolatai azonban nem teszik lehetővé komolyabb büntetését. Szerencsére a módszerei, a látványos pusztítás hatékony eszközei mindig elárulják a hollétét, így alig néhány hetes ámokfutásai után újra valamelyik állami börtön szigorított részlegének foglya lehet egészen tőle szokatlanul csöndes, anyagi vagy személyzeti kár okozása nélkül kivitelezett szabadulásáig.

Az új támaszpont létrehozásával az Ares közvetve újabb ponton veti meg a lábát a Déli Sarkon, amelynek lehető legnagyobb arányú ellenőrzéséért a Yamatetsu orosz érdekeivel már évek óta komoly harcot folytat. A megkérdezett vállalatelemző, Obuya Takimara szerint az ellenségeskedés oka ebben az esetben sem elsősorban presztízs-harc, mint azt a médiával sugalltatni szeretnék, sokkal inkább a félelem attól, hogy a másik rájön arra, hogy miféle ügyeket intéz az érintett cég a világ leghidegebb pontjain. Akárhogy legyen, várható, hogy a Yamatetsu előbb-utóbb ismerteti saját terveit egy, a MystickWard börtönénél jobb és biztonságosabb intézményről, melynek aztán építésébe kezd. Addig azonban ezzel a lépésével az Ares egyértelmű fölénybe került az Antarktiszon.

(Lord Rufus)

3 hozzászólás
Cather

2010-05-15 11:03:14 Válasz

Nekem erről eszembe jut egy régi sci-fi sorozat egyik része. Lesz még infó morzsa???

  Rufus

  2010-05-15 11:23:26 Válasz

  Mindenképpen. A hétvégén már lehet, hogy nem, de a jelentkezési határidőig még legalább 2 (inkább 3), utána pedig további 1-2 várható.

Creep

2010-05-21 18:11:43 Válasz

Nekem meg az ugrott be, hogy Firestarter hasonlít a calixis-béli Burning Princessre. Varázsló, nő, tápos, alig lehet elkapni és tűzzel mindent szétbasz a gecibe. Hehe.

Szólj hozzá!