Könyvtár
A kutatókat elnyelte a hó
  • Közzétéve:
  • 2010. május 18.
  • Szerző:

    Mentálcsavar

  • Hozzászólások:

    0

Második hangulatkeltő és háttérismertető hír
A 2. Árnyak sodrásában Shadowrun-versenyre

Tegnap nyoma veszett a Draco Foundation mágus-kutatóinak az Antarktiszon. A John Obester vezette nemzetközi kutatócsoport a Siple bázist elhagyva indult egy orichalum-ér vonalának felkutatására és feltérképezésére, amely mellett legalább ennyire fontos feladatuk lett volna a minél részletesebb adatgyűjtés a Déli Sarkon kavargó mana fluktuációjáról.

Marion Sweet, az UCAS-hoz tartozó Siple bázis biztonsági főnöke úgy véli, hogy a kutatókat nem a természeti viszontagságok, hanem egy helyi fegyveres csoport támadta meg. „Az úgynevezett „elkülönültek” egy csoportját többször is láttuk a környéken vonulni. A bázishoz tartozó, ide 15 mérföldre lévő Brian-2 rádióállomásról beszámoltak róla, hogy fegyverrel látták vonulni a helyieket, a Maryland rádióállomástól pedig állítólag még egy motoros szánt is elloptak ezek a rohadékok” – nyilatkozott riporterünknek Sweet.

A menekültekből, túlélőkből és eltévedt, elveszett kutatókból összeverődött elvadult bandákat nevezi a szaknyelv elkülönülteknek. A leghíresebb UCAS-béli szakértőjük, Dr. Shaquile M. Start kérdeztük arról, hogy lehetséges-e, hogy ők felelősek a Draco Foundation kutatóinak eltűnéséért.

A szociológus szerint sajnos lehetséges, hogy az egyik radikálisabb csoport áll a támadás mögött. Hozzátette, hogy mivel az elkülönülteknek szükségük van a kutatóbázisokra a túlélés érdekében, valószínűleg nem ölték meg a tudósokat. Dr. Star sokkal valószínűbbnek tartja, hogy a felelősök hamarosan jelentkeznek majd, hogy váltságdíjat követeljenek a mágusok életéért.

A mágiával és az Ébredéssel való közeli kapcsolatáról ismert Draco Foundation szóvivője, Jane Ulrich elmondta, hogy a cég vonatkozó részlege minden tőle telhetőt megtesz, hogy kiderítse, hogy mi áll az eltűnés mögött és már kapcsolatba is lépett ennek érdekében a megfelelő szervekkel és személyekkel.

(Lord Rufus)

Nincs hozzászólás
Szólj hozzá!